Dansa samba med mig

I Dansa samba med mig får vi åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Dansare från Let´s Dance, under ledning av Tobias Karlsson, kommer att illustrera låtar framförda av tre sångare som kompletteras med artister såsom Lill Lindfors och Alexander Rybak på ett lite annorlunda sätt. Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna på kvällens repertoar.

Som en röd tråd genom hela föreställningen går budskapet om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige vid 12 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, och hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter.

Showen innehåller mycket humor, värme och självklart dans i alla de former. Ni kommer aldrig mer att kunna höra låten Hönan Agda utan att ha denna version på näthinnan. Uppbyggnaden av scenen är fantastisk, med tre storbildsskärmar som utnyttjas på ett ibland helt magiskt vis. Även vi i publiken får vara med på ett hörn då och då, så detta är verkligen en föreställning som berör på alla sätt och vis.

Men det kan vara bra att som åskådare läsa på deras hemsida om handlingen innan, för då är det lättare att förstå sammanhanget i hela föreställningen.

 

HELSINGBORG – Konserthus 4/11
GÖTEBORG – Lorensbergsteatern 21 – 22/11
SÖDERTÄLJE – Estrad 8-9/12
STOCKHOLM – Göta Lejon 14-16/12

www.dansasambamedmig.se