Frihet och samhörighet

På söndag är det den första av tre sommarhästshower ”Open Home Training” hos showartisten Tobbe Larsson på Sjörups Prästgård på Söderslätt. Det är de gånger vi som publik får komma nära och möta hästar i träning för uppvisning.  Stjärnhästen ”Nicke”, som i år firar 20 år, ska firas extra stort med extra allt tillsammans med gårdens alla hästar, Åsa Stibner (TV4 Nyheterna, journalist) som sidekick och Alexander Muratore vid sångmicken. Som upplagt för en familjeutflykt.

Tobbe Larsson Foto Ahmed Al-Maawa

Tobbe Larsson älskar sina hästar. De är hans vänner och arbetskamrater och sådana lämnar inte varandra. Hans shower är vackra skådespel med hästarna och Tobbe i samklang och frihet. Hit kommer också publiken med en förväntan om en upplevelse och trevliga, roliga timmar tillsammans. Här behövs inget hästkunnande – här behövs bara en önskan om en härlig berättelse om samarbete och en förväntan om eleganta rörelser av tjusiga hästar.

– Nicke fyller 20 år och är en stor del av det liv jag lever idag. Hästarna och showerna har gett mig möjligheten att träffa kungligheter, artister och många intressanta människor som jag aldrig hade mött utan dem. Frihetsträning är så väldigt speciellt… tydlig kommunikation mellan människor och hästar, underbart, så roligt säger Tobbe Larsson.

Alexander Muratore Foto: Castell del Sud Prod

Alexander Muratore vill sprida glädje och kärlek med sin musik. På sommarsingeln ”Storm” ljuder tropiska upplyftande toner som får en att drömma sig bort. Han är född och uppvuxen på underbara Österlen, har skrivit låtar, spelat, och sjungit sedan barnsben och på senare år också samarbetat med många andra artister. På söndag debuterar han.

Kom och njut av Open Home Training och den vackra miljön på Sjörup Prästgård. Där finns också gårdsbutik, utställare och servering. 17 juni, 17 juli och 28 juli. Biljetter på tickster.

 

 

Tobbe Larsson Foto Ahmed Al-Maawali

Mer om Tobbe:

När han var 7 år fick han en liten Shetlandsponny och det avgjorde hans framtid. 1999 var han med i en välkänd svensk hästshow och gjorde ett fantastisk uppträdande med Nicke. Succén var ett faktum och hans karriär tog fart med shower på Falsterbo International Horse Show, Elmia Scandinavian Horse Show, Appassionata m fl.
Han köpte den gamla prästgården i Sjörup 2001. Här har han skapat en lugn och perfekt träningsmiljö för sina hästar. Många av hans tv-program och andra produktioner spelas in här. Tobbe bor också, sedan sju år tillbaka, även i Förenade Arabemiraten, ett land som ligger honom mycket varmt om hjärtat. Det är också här några av hans tv-program spelats in. Hans fyra hästar flygs återkommande till Abu Dhabi och de har uppträtt under Nations Cup och President Cup.

 

FOTO: Tobbe Larsson – Ahmed Al-Maawa, Alexander Muratore – Castelle del Sud Prod