Min djuriska park

Bohusläns museum huserar Min djuriska park; ett 40-tal djur skapade av olika prylar som vi människor omger oss med i vår vardag.

Djurparken är fylld med strutsar, ormar, pingviner, dinosaurier, fågelspindlar med flera. Alla djuren har fått sin karaktär av sitt material – en fladdermus gjord av paraplyer, dammsugarmunstycken som förvandlats till en apa eller en 3,5 meter lång krokodil gjord av bildäck. Allt gjort med humor och en otrolig uppfinningsrikedom.
Mitt i utställningshallens står en verkstad fylld med återvunnet material där alla besökare stora som små kan göra sitt egna djur.

I 20 år har utställningen turnerat runt på museer i landet inspirerat, fascinerat och roat människor i alla åldrar.
Min djuriska park är skapad av konstnären och scenografen Erik Langert från Göteborg.

Min djuriska park, t o m 14 april, Bohusläns Museum.