Visst hade vi det trevligt!

Som på vilken parmiddag som helst med stor publik så var det i sin helhet trevligt i ett par timmar. Vi, publiken, skrattade mycket och till olika saker. Det är uppiggande när vi kan vara olika i publiken liksom i livet i stort.

För mig betyder föreställningens namn något. Mest att många pratar med sig själva om att det de ordnat liksom är bra nog och kvittot är att alla har trevligt tillsammans.
Sen kände jag inte att det var inriktningen på föreställningen även om det säkert gläder Anders och Måns om vi i publiken tycker så.
Det kändes inte heller som bara ett budskap, en frågeställning, en upptäckt, en filosofi. Nej många funderingar ligger bakom och de får sig en omgång på scenen via glada skämt, sarkasmer, rena iakttagelser eller väl genomtänkta funderingar. Lycka är inte lätt så kanske är det en del av det tablåmässiga och inte alltid så sammanhållna intrycket. Jag saknar en gemensamhet mellan Anders och Måns, som om det inte blivit helt färdigt. Och ändå, visst hade vi det väl trevligt?

Trevligt med lite annorlunda musik, väl framförd och med fyndiga texter.
Synd att det emellanåt var lite luddigt i ljudet.

Jag hoppas ni får en trevlig kväll.

Annika Sjösten såg ”Nu har vi väl trevligt?” på Lunds Stadsteater 171019

 

Turné hela hösten
www.unitedstage.se